Instructievideo laten maken

Mensen leren door middel van vier verschillende principes: Visueel, Auditief, door te lezen en door te doen (Ook wel bekend als het VARK-model). Een instructievideo kan al deze principes stimuleren, door middel van beeld, geluid, tekst en call to actions. Hierdoor zijn instructievideo’s zeer effectieve manieren om in een korte tijd toepasbare informatie over te brengen.

Instructievideo

Wat is een instructievideo?

De naam zegt het al, een instructievideo is een video die een instructie of uitleg geeft. U kunt hierbij denken aan toffe tutorials, informerende infographics, leerzame lessen en nog veel meer. Instructievideo’s zijn in allerlei vormen en maten te realiseren, maar wij zullen de ideale vorm toepassen om uw doelgroep aan te spreken.

Deze bedrijven gingen u voor:

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Voorbeeld Bedrijfsfilm

Waarom een instructievideo 

laten maken bij storymotion?

Storymotion is naast expert op het gebied van storytelling, ook professional op het gebied van infographics, tutorials en andere instructievideo’s. Storymotion heeft met instructiefilms duidelijkheid gecreëerd voor partijen als BAM en PHILLIPS. Bij Storymotion heeft u zekerheid dat uw instructie de aandacht vasthoudt en alle informatie overbrengt. Tevens past dit goed in uw videomarketing strategie.

het proces naar uw instructievideo

Stap 1: Brainstormen

Op basis van onze onderzoeksresultaten stelt ons team van talentvolle en doorgewinterde storytellers verschillende op maat gemaakte conceptrichtingen op. Deze worden zorgvuldig besproken. De drie beste worden geselecteerd en doorgestuurd naar de conceptfase.

Stap 4:

Filmen

Nu wordt het tijd om uw story in motion te zetten! Alle benodigde apparatuur, teamgenoten en experts worden bij elkaar gebracht om uw verhaal vast te leggen. Wilt u bij de shoot aanwezig zijn? Dat kan! Een comfortabele plek wordt dan op de set voor u gereserveerd.

Stap 2:

Concepting

Na het brainstormen worden de concepten verder aangescherpt. Met frisse blikken en verschillende feedback rondes worden alle punten op de spreekwoordelijke “i’s” gezet. De uiteindelijke concepten worden met u gedeeld.

Stap 5:

Montage

Alle puzzelstukken worden hier op hun plek gezet. De editors, animators en visual effects specialisten werken nauw samen om uw film, video en/of animatie tot een geheel te brengen. Hierbij maken we gebruik van de nieuwste en krachtigste beschikbare hardware en software.

Stap 3:

Scenario

Dit is waar uw verhaal body krijgt. Het gekozen concept wordt vertaald naar zowel beeld als geluid. Door middel van krachtige storytelling methodes, overtuigingstechnieken en feedback van de held/heldin in ons verhaal: Uzelf, zorgen wij dat dit een verhaal is die de kijker zal bijblijven.

Stap 6:

Oplevering

Uw video is officieel klaar! Dit is het moment waarop wij u met liefde en trots uw eigen Storymotion productie overhandigen. Ook helpen wij u om uw videoproductie te verspreiden en te delen met de wereld. Op deze manier zorgen wij dat uw story een lang en gelukkig leven tegemoet gaat!

 

Wilt u een Instructievideo laten maken?

Beelden spreken meer dan duizend woorden. Dit gezegde is des te meer waar wanneer het om een instructie gaat. Dankzij inventieve scenario's en geavanceerde tools zorgen wij dat uw uitleg overkomt bij uw doelgroep.

Eerlijk en passend advies

Geheel vrijblijvend

Duidelijk prijsoverzicht

Vraag meer informatie of een offerte aan voor een instructievideo en wij zullen contact met u opnemen

We vallen u niet lastig met onnodige e-mails en nieuwsbrieven

Bedankt voor je bericht!

Een greep uit ons werk

Zie onderstaande voorbeelden van instructievideo's